browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Fórum

Üdvözlet Vendég 

Mutat / Elrejt

Üdvözöljük kedves Vendég! A hozzászólás nálunk elvárás, melyhez kötelező a regisztráció!

Oldalak: [1]
Szerző Téma:Sérült madarak mentése, ápolása
Shama
Fórumprofesszor
Hozzászólások: 164
Shama
Hozzászólás Válasz: Sérült madarak mentése, ápolása
July 21, 2014, 09:56

Image

Image

Image

kanary71
Újonc
Hozzászólások: 23
Hozzászólás Válasz: Sérült madarak mentése, ápolása
February 4, 2014, 10:15

Kiakasztottak a képek rendesen! Európában mentjük ,dédelgetjük a sérült madarakat ,ezek a tetvek meg szórakozásból lelövik őket. Az élelemszerzésért való vadászatot még megértem de a ragadozómadarakat a pelikánt a gyurgyalagot minek vagy azt is megzabálják? :x

bb
Fórumfüggő
Hozzászólások: 64
Hozzászólás Válasz: Sérült madarak mentése, ápolása
February 1, 2014, 21:12

Biztos, hogy Tőlünk madártartóktól kell megvédeni az európai madarakat?

https://www.facebook.com/stophuntinglebanon

Meg kéne mutatni az illetékeseknek , hogy lássák kik azok a gátlástalan természetkárosítók, akik nem mutatnak, de nem is érdemelnek kíméletet!!!!!

Berényi Béla

Shama
Fórumprofesszor
Hozzászólások: 164
Shama
Hozzászólás Sérült madarak mentése, ápolása
December 30, 2012, 16:19

Előszó!
A sérült egyedek befogadása, ápolása a H-40 minden tagjának alap kötelessége. Ehhez az európai fajok tarthatóságát, táplálkozási igényeit ismerni kell. Madármentéshez kellő ismeret hiányában ne kezdjünk neki, mert a sérült egyedet további szenvedésnek tesszük ki. Eddig megszerzett ismereteinket szívesen átadjuk másoknak is. Bízunk abban, hogy az európai fajok legális tartásával oktatási munkánk is megindulhat. A tenyésztői programjaink hobbyként is a legnemesebb értelemben közérdek! Szándékunk fontosságát csak a tudatlanok és önzők kérdőjelezik meg. Csak olyan út vezet közösségünk megerősödéséhez, ahol a tagok egyénenként is tesznek érte valami példamutatót!
Engedjétek meg, hogy végezetül Chernel István szavait idézzem! 1899.-ben írta a madárvédelemről: „Az emberben az ember parancsolja, hogy ne csak uralkodjunk a többi élőlény fölött, hanem hogy hatalmunkat igazságosan éreztessük. Ész és szív mindig együttesen vezessen, mert a szellem erejének és a kedély nemességének kellő összhangjával fogunk csak igazán az oktalan állatok fölé kerekedni s a természet egészéből egy fejjel, kiemelkedni. Kiváltságos jogokat szereztünk, de ezekből folyó kötelességeket is, melyek figyelmeztetnek arra, hogy mikor korlátlanul rendelkezünk HATALMUNKKAL, erőnket ne éreztessük az ártatlanokkal, mert nekik is van joguk az élethez, ők is szükségszerű hivatást töltenek be a természetben s hozzájárulnak az egyensúly fenntartásához!”
Őszintén remélem, hogy Csernel István szavait még nem kell magyarra fordítani, és értik a madarászok és a hivatalok méltóságai egyaránt. KONKRÉT KÉRDÉSEITEKRE SZÍVESEN VÁLASZOLOK, VÁLASZOLUNK. Üdv. Lakó Antal

Oldalak: [1]
Mingle Forum by cartpauj
Verzió: 1.0.33.3 ; Oldal betöltése: 0.029 másodperc